METSÄ ROKKAA 2024-INFO

PÄÄSYLIPUT:

ILTATAPAHTUMA: Lauantai 6.7.2024, klo.18.00- 02.00, ennakosta 45 €/ portilta 50 € (K-12)

PÄIVÄTAPAHTUMA: klo. 11 -15.00, VAPAA PÄÄSY (EI IKÄRAJAA).

ENNAKKOLIPUT: Ennakkolippuja myy Tiketti( www.tiketti.fi), Tiketin kautta voi ostaa nettilipun, mobiililipun ja lisäksi lippuja voi ostaa R-kioskeista kautta maan. Maksutapana on korttimaksu, verkkopankkimaksu, Smartum, Edenred, Epassi, Tyky-setelit ja virikesetelit. Toimituskulut ovat 2,50 €/lippu.

Lisäksi Metsä Rokkaa- lippuja myydään Juvalla: MHY:n toimisto, (osoite: Väätäisentie 5) ja Juva Campingilla. Mikkelissä lippuja myy Grillikahvila Toripulu (Mikkelin torilla). Ennakkomyynti päättyy perjantaina 5.7.2024 klo.16.00.

OVET: PÄIVÄTAPAHTUMA Portit avataan lauantaina, 6.7.2024 klo. 11.00 ja ne sulkeutuvat klo.15.00, ei ikärajaa (vain anniskelualueille on 18 v ikäraja). HUOM. päivätapahtumaan on kaikilla vapaa pääsy. Alueelle otetaan 4500 henkilöä ja se täytetään saapumisjärjestyksessä. Kun tulee päivätapahtumaan hyvissä ajoin, se helpottaa ja varmistaa Käärijän keikan seuraamista.

Maksulliseen iltatapahtumaan (K-12) nurmikentän portit avataan klo. 18.00 ja ne sulkeutuvat klo. 02.00.

RANNEKKEENMYYNTI: Juva Campingin pääportilla myydään lauantain iltatapahtumaan rannekkeita, sekä käteisellä että kortilla. Mitkään kulttuurisetelit tai epassit eivät käy enää tapahtumapäivänä. Rannekkeenmyynti alkaa klo. 18.00. Rannekkeenmyyntipiste on Juva Campingin pääportilla, alueelle tultaessa kulkusuunnasta katsottuna vasemmalla puolella, seuraa opasteita ja LIPUNMYYNTI -kylttiä.

RANNEKEENVAIHTO: Iltatapahtumaan Juva Campingille pääsee vain rannekkeella. Iltatapahtumaan ennakkolipun ostaneet voivat vaihtaa lipun rannekkeeseen Juva Campingin pääportilla, alueelle tultaessa kulkusuunnasta katsoen oikealla puolella, seuraa opastetta. Siinä vaihdetaan kaikki ennakkoliput, oli ne sitten paperisia, r-kioskilta ostettuja lippuja, tulostettuja lippuja tai mobiililippuja, seuraa opasteita. Rannekkeenvaihtopiste avautuu klo.17.30.

Niin, ennakkolipun ostaminen kannattaa. Se on halvempaa. Tietysti voit ostaa myös iltakohtaisen rannekkeen vasta pääsisäänkäynnistä! 

Kun ranneke on oikeassa ranteessa kiinnitettynä, liikkuvuus on kätevää. Eli välillä voi käydä missä huvittaa. Voi käydä vaikka ihmettelemässä, että katsos vaan ympärillä on metsää ja oikein asfaltoitu tie Juva Campingilla. Tai voi käydä välillä ABC:lla.

Päivätapahtumassa ei tarvita rannekkeita asiakkaille.

NARIKKA sijaitsee Juva Campingin pääportin edustalla, hieman ennen lipunmyynti- ja rannekkeenvaihtopistettä. Se on auki päivätapahtumassa klo.11.00 -15.00 ja iltatapahtumassa klo.18.00- 02.00. Narikka on maksullinen, 2 euroa/ kerta. Sinne voi jättää reput ja muut tavarat.

TAPAHTUMA-ALUE sijaitsee Juva Campingilla, osoite: Poikolanniementie 68. Tapahtuma-alue on Juva Campingin nurmikenttä, josta löytyy esiintymislavat, anniskelualueet ja Vip-teltta joka sijaitsee alueen toisessa päässä. Toinen tarkastuspiste sijaitsee nurmikentän portilla, ja siellä katsotaan, ettei alueelle mene mitään sellaista tavaraa mikä ei sinne kuulu.

HUOM. Juva Campingille ei pääse autolla asiakaspysäköintiin, se on kielletty! Alueelle voi ajaa ainoastaan: taksit, hälytysajoneuvot, keikkabussit, majoittujat, media ja ajoluvilla varustetut autot. Myös Inva-luvalla varustetuilla autolla pääsee ajamaan Campingille. Juva Campingilla ei ole yleisölle varattua paikoitustilaa kuin edellä mainituille, joten jättäkäämme autot varatuille paikoitusalueelle, eli seuratkaa opasteita. Virallisilta P-alueilta ABC:n lähettyviltä pääsee sujuvasti alueelle. Vara-alueena toimii ns. vanha Shellin piha, nykyinen St.1:n kylmäasema. Sieltä kuljetaan kävelytietä pitkin ABC:n pihaan josta matka jatkuu itse tapahtuma-alueelle. Voi mennä taksilla P-alueelta tai tehdä omatoimisen elämysmatkan ja kävellä läpi Juvan viidakkoa pitkin. Ja jos kuuluu huutoa niin paikalliset isännät ne roikkuvat liaaneissa ja leikkivät Tarzania. Se tietää sitä, että maitotilirahat on napsahtanut räpylään ja he tekevät siellä omanlaista Juva-kuvaa.  

Juva Campingin tien alkupäässä on tieportti, Hoivakoti Wilman (ent. Hoivakoti Hotelli Juva) kohdalla mutkassa, jossa kaikki alueelle tulevat ajoneuvot pysäytetään. Juva Campingin tien varteen pysäköinti on ehdottomasti kielletty, samoin valtatie 14 varteen pysäköinti on kielletty. Ei kannata turhaan sinne yrittää ja kokeilla onneaan. Sitä onnea ei ole suotu, tässä tapauksessa. Eli kun seuraa opasteita ja jopa uskoo niihin, niin homma pelittää, kuin entisen pojan iskurepliikit.

POLKUPYÖRÄPARKKI löytyy Juva Campingin päärakennusta vastapäätä, heti lipunmyynnin jälkeen. Vaikka alue on aidattu, sinne jätetään polkupyörät omalla vastuulla. Eli polkupyörällä tulevat asiakkaat pääsevät alueelle. Sen sijaan mopoilla, skoottereilla, mönkijöillä ja moottoripyörillä EI PÄÄSE ajamaan alueelle.

SISÄÄNKÄYNTI: Kun rannekkeet on jo aiemmin ostettu/vaihdettu, liikkuvuus tapahtuu Juva Campingin pääportilla ns. keskiporttia pitkin, mikäli haluat käydä välillä vaikkapa ABC:lla. Sama homma on Vip-vierailla. On siis yhtä helppoa kuin vesominen 35 asteen helteessä aukealla paikalla. Ja huom. tämä koskee vain iltatapahtumaa. Varautukaa siltikin turvatarkastukseen.

P-ALUEET: sijaitsevat Juvan ABC:lla. Ensisijaisesti täytetään rakennuksen takana oleva P-alue ja sitä mukaa muu ABC:n paikoitusalue. Satoipa vaikka vettä, niin nämä paikoitusalueet ei upota, sillä ne on asfaltoitu. On oikein maalattu parkkiruudutkin. Tämän lisäksi on käytössä ABC:n lähistöllä oleva pelto, se ei ole asfaltoitu. ABC:n P-alueelle toimii paikoituksenohjaajia, joten seuratkaa heidän opastustaan.  Huom. vara-alueena toimii ns. vanha Shellin piha (nykyinen St 1- kylmäasema). Pysäköinti on maksuton. Paikoitusalueelta menee kevyen liikenteen väylä alueelle, matkaa n. 800 metriä, ABC:n pihasta 200 metriä enemmän. Loppuyöstä matkaa onkin triplasti enemmän, koska suunnistusvaisto alkaa himmetä ja alkaa kuulua se juputus, perkele kaheksan sattoo metriä, täöttä paskoo. Millä helevetillä se on muka mitattu?

AUTOJEN PYSÄHTYMINEN JA PAIKOITUS on Valtatie 14 varteen ehdottomasti kielletty. Lisäksi myös Juva Campingin tien varrella on pysäköinti kielletty. Järjestäjä toivoo, että asiakkaat pysäköivät autonsa tapahtuman P-alueelle Juvan ABC:lle tai sen lähistöllä olevalle pellolle. Seuraa opasteita.

ANNISKELUALUE sijaitsee nurmikentän puolella aidatulla alueella ja sinne vaaditaan 18 vuoden ikä ja kultivoitu käytös. Myös hyvä kunto on plussaa eikä nyt tarkoiteta kuntosalin tuloksia tai Cooperin testin metrimäärää. Anniskelualueesta vastaa Juva Camping. Anniskelualueella on omat bajamajat sekä tupakointialue. Myös VIP- teltta on omalla aidatulla alueella ja sinne vaaditaan iltatapahtumassa 18 vuoden ikä. Anniskelussa käy maksuvälineenä käteinen sekä kortti.

VIP-ALUE sijaitsee nurmikentän toisessa päässä olevassa teltassa, jossa tapahtuu ruokailu. Koko iso teltta on varattu iltatapahtumassa ainoastaan VIP-vieraiden käyttöön ja sinne pääsee ainoastaan VIP-passilla. Teltasta saa myös juomaa, on pöytä- ja istumapaikat ja siellä on oma wc-alue sekä tupakointialue. VIP-telttaan vaaditaan 18 vuoden ikä. Päivätapahtumassa tuohon telttaan ei ole ikärajaa, koska siellä ei tuolloin myydä alkoholituotteita.

MUUTA TÄRKEÄÄ: Huomioikaa että omien juomien ja ruokien tuonti alueelle on kielletty. Ainoastaan avaamattomat vesipullot sallitaan. Alueella on oma vesipiste. Eikä omia vilttejä tai muuta piknik-meininkiä sallita nurmikentän alueella. Toivomme todella paljon, ettette toisi lemmikkieläimiä alueelle. Se on siis kielletty. Eläimet eivät pidä metelistä. Toivomme tässä asiassa maalaisjärkeä.

Muistutamme myös, että Juva Campingilla EI MYYDÄ tupakkatuotteita. Eli kannattaa varautua tähän. Varautukaa todistamaan ikänne, sillä noudatamme lakia tarkasti. Paperit kuulemma kysytään promoottoriltakin, vaikka se on jo vanha kääkkä.

Mikäli sataa, pyydämme asiakkaita varautumaan siihen omatoimisesti sadetakkien- tai viittojen muodossa. Sateenvarjojen tuominen alueelle on kielletty.

TAKSIT P-alueelta järjestetään maksullinen nonstop-kuljetus pääportille VAIN päivätapahtumassa, Juvan kaksi tilataksia ajaa sen minkä ennättää, ja ennättäähän ne. Ne on siis niin nopeita, etten tajunnutkaan, sanoi entinen likka. Eikä ole hinnankiro, meinaan 2 euroa/suunta/ hlö. Illalla ja yöllä paluukyyti Campingilta paikoitusalueelle: taksien hinta on normitasoa. Eli taksit ajavat P-alueelta, Juvan ABC:n pihasta Juva Campingin tien varressa olevalle taksitolpalle (josta on matkaa pääportille 100 metriä), lauantaina klo.11.00 -15.00 ja illalla klo.18.00- 02.00. Kun bileet loppuvat taksimiehet ajaa Campingin tien varrella olevalta Taksitolpalta niin kauan kuin vain kyyditettäviä riittää. Juvan taksikuskit ovat niin jäätäviä ammattiukkoja että niiden perässä ajaa suola-auto sulattamassa sitä jäätä ja ne ovat mukavaa sakkia.
Taksitolppa löytyy Juva Campingin tien varresta, pääportilta n. 100 metriä. Siinä taksit päivystävät koko tapahtuman ajan, ja varsinkin ilta- ja yöaikaan.

BUSSIT: Metsä Rokkaa 2024- festareille järjestetään bussikyydityksiä niin päivä- kuin iltatapahtumaan. Tarkemmat ohjeet, aikataulut, pysäkit ja hinnat www.metsarokkaa.fi, klikkaa Metsä Rokkaa-kuljetukset.

MAJOITUS: Suosittelemme majoituspaikaksi Juva Campingia. Kaikki mökit ovat jo menneet aikoja sitten, mutta maanläheisiä telttapaikkoja on tarjolla sekä asuntovaunu/ matkailuautopaikkoja on rajoitetusti. Ottakaa yhteys Juva Camping, puh. 044-2390 745.

Juvalta löytyy myös Partalan Kuninkaankartano. Myös sieltä kannattaa tiedustella. Myös lähikaupunkien hotelleista kantsii majoitusta kysyä, mm. Mikkelissä Sokos Hotel Vaakuna tai Scandic.

TUPAKKAPAIKAT sijaitsevat lavan vieressä olevalla anniskelualueella, VIP- teltan alueella sekä aidatulla alueella nurmikentällä. Seuraa opasteita. Lavan edessä tupakointi on kielletty, samoin koko muulla nurmikentän alueella.

INVAKOROKE sijaitsee nurmikentällä lähellä lavaa. Se on tarkoitettu ainoastaan liikuntarajoitteisten ihmisten sekä heidän huoltajien katselupaikaksi. Muilla ei ole sinne asiaa.

ALUEEN MUUT MYYNTIPAIKAT: Lähellä nurmikentän porttia sijaitsee myyntialue, jossa on tarjolla kattavasti ruokaa, juomaa; on hampurilaisten myyjää, makkaraperunoiden, makkaroiden, nakkien, lihapiirakoiden, muikkuja, pyttipannua, kasvisruokaa, vohveleita, lettuja ja karkkimyyntiä jne. Tässä vaiheessa myyntipaikkoja on kaikkiaan kuusi. Noihin myyntipaikkoihin käy kortti ja käteinen raha. Myyntipisteet toimivat sekä päivä- että ilta tapahtumassa.

PIKAPANKKIAUTOMAATTEJA Juvalla riittää vaan pankkeja ei laisinkaan. Sen sijaan pikapankkiautomaatteja löytyy Tokmannilta, K-Supermarketista, S-Marketin ulkoseinästä ja Juvan ABC:ltä.

Jos ihmettelette, miksi jotkut kävelee oikealle kallistellen, se ei johdu alkoholin liiallisesta nauttimisesta vaan juvalaiset ikinuoret, himoitut, halutut, kestävät ja helevetin viisaat isännät ovat tyhjentäneet pikapankkiautomaatilta setelit taskuun ja selvähän se, että rahan paino puoltaa peltojen keisareiden kulkua. Nojasta pystyy päättelemään, kummassa takataskussa on maitotili- tai metsärahat. Näiden miesten suosikkipaikka on Lompakkotuuli.

ENSIAPU: tapahtumassa sijaitsee myös EA-piste, minne voi promoottori mennä näyttämään selkäänsä, kun kuuntelee metsurien juttuja. Niistä jutuista kun tulee omakin selkä kipeäksi. Nykyään taitaa metsäkonekuskit valitella, kuinka persukset puutuu kun istutaan koneen takana. No, apu löytyy EA- pisteestä tähänkin vaivaan, jos pitää varmistaa, kulkeeko se perse vielä mukana noin 10 000 työtunnin jälkeen. Jos jotain muuta haaveria sattuu, apu on lähellä. EA-piste sijaitsee Juva Campingin rakennusta vastapäätä, lähellä nurmikentän porttia.

VESSAT: Metsä Rokkaa -alueelta löytyy vessoja seuraavasti: Juva Campingilta löytyy wc-rakennus, jossa on yhteensä 12 vesivessaa(6 miehille, kuusi naisille) sekä käsienpesualtaat. Päärakennuksen päästä löytyy inva – wc. Päärakennuksessa on myös wc-tilat miehille ja naisille. Seuraa opasteita. Tämän lisäksi alueella on kattavasti bajamajoja anniskelualueilla sekä VIP- teltassa ja yleisöalueella (sekä käsien huuhteluun käsidesiä).

GRILLAAMINEN Juva Campingilla sallitaan vain grillauspaikalla. Eli telttojen ja mökkien edessä grillaaminen on ehdottomasti kielletty. Grillauspaikka sijaitsee keskellä Campingin aluetta ja siellä se sallitaan. Ja siellä tutustuu taas uusiin ihmisiin ja voipi kysäistä, mistees päin sitä neiti on? Tai, ihanko sitä makkarata ollaan rilloomassa. Ei kannata sanoa naisille, katopas ku on järvessä märkää vettä. Missään nimessä ei kannata sanoa kuin eräs juvalainen naisten suosikki: kaeken minkä niät, on minun. Sillä ei tule toivottua tulosta. Nähty on! Jee, kantsii ehkä keskittyä kuitenkin siihen grillaamiseen Juva Campingin grillauspaikalla.
Kaikki muu avotulen teko on kielletty itse Juva Campingilla sekä lähialueilla ja varsinkin lähialueiden metsissä.

LASIPULLOT, TÖLKIT, ASEET: Tapahtumakentälle lasipullojen ja tölkkien tuonti on alueelle kielletty. Myös leathermanit, aseet ja kaikenlaisten terä-aseiden tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty. Sen sijaan leppoisa ja rento fiilis on oltava jokaisella mukanaan. Sillä pääsee pitkälle elämässä, ja myös Metsä Rokkaa – tapahtumassa.

Alkoholituotteita ei saa tuoda tapahtuma-alueelle. Pääsisäänkäynnissä on tarkastus, joten ne lähtevät armottomasti. Eli ei kannata tuoda mukanaan, tai no, narikka on sitä varten että sinne voi viedä juomansa. Anniskelualueilla sitä myydään vuorenvarmasti ja laillisesti.

Alkoholijuomien nauttimien on kielletty Juva Campingin pääportin välittömässä läheisyydessä sekä muulla alueella, poikkeuksena viralliset anniskelualueet. Sen sijaan jos haluaa mennä pois näkyvistä metsään muistelemaan vesomisaikoja tai puunistutustalkoita, niin sitähän ei kukaan seuraa. Pidetään alue siistinä kaikin puolin niin kaikilla on entistä mukavampaa.

VENEELLÄ EI PÄÄSE Juva Campingin rantaan. Se on tapahtuman aikana lauantaina kokonaan kielletty. Sen sijaan veneen voi jättää kolme sataa metriä kauemmaksi ABC:n suuntaan eli ns. veneenlaskupaikkaan josta kävelymatka alueelle. Asiaa tullaan seuraamaan tarkoin.

ROSKIKSET ovat alueella sitä varten, että roskat laitetaan sinne. Sitä kautta myös omasi ja läheisesi viihtyvyys paranee ja silloin kaikilla on mukava ja kiva olla.

MUUTA MUISTETTAVAA on, että meillä ei ole iltatapahtumaan alennuslippuja kenellekään eikä millekään ikäryhmälle vaan kaikki alueelle tulevat maksavat normaali lipunhinnan, oli ikä mikä tahansa. Poikkeuksena on liikuntarajoitteisten saattajat. He saavat rannekkeen ilmaiseksi lipunmyynnistä.

Toisten nostamiset olkapäille on kielletty. Se on turvallisuusriski ja näköhaitta.

LÖYTÖTAVARAT: niitä voi kysellä tapahtuman aikana Narikasta ja tapahtuman jälkeen seuraavalla viikolla Juva Campingin päärakennuksesta.

MUUTA YLEISTÄ: Esitysten luvaton videointi ja äänittäminen on ehdottomasti kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja § 45).

Videokamerat ja nauhurit jätetään kotiin. Meillä kun on oikeus poistaa nää sankarit alueelta vaikkakin olisitte selvin päin. Meillä on myös oikeus takavarikoida kuvaamanne / äänittämänne materiaali.

Valokuvaaminen on sen sijaan sallittua eli tavallisia valokuvakameroita saa tuoda alueelle, samoin järjestelmäkameroita.  Kännykkäkameroilla kuvaaminen on sallittu. Sen sijaan jalalliset kamerajalustat kielletään. Sen verran pitää kameran kädessä pysyä, että saa tapahtumasta muistoja tallennettua.

MUISTAKAA pitää tavarastanne hyvää huolta koko viikonlopun, niin ja muusta omaisuudesta myös.

Jos näette jonkun aivottoman varastavan jonkun tavaroita, niin ilmoittakaa siitä välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle/ poliisille. Tällaiset hyypiöt on saatava aina kiinni!

OMA KÄYTÖKSESI vaikuttaa muidenkin tapahtumavieraiden viihtyvyyteen. Väkivaltainen tai uhkaava käytös johtaa välittömästi alueelta poistoon ja rannekkeen takavarikoimiseen. Nähdessäsi uhkaavia tapahtumia tai tilanteita, ota välittömästi yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan.  Ja hei, tämä on aina tärkeää jokaisella elämän osa-alueella, niin myös meillä: Pidä huolta kaveristasi. Kaveria ei jätetä, eiks niin? Vaikka se elämä kuljettaa kohti suurta seikkailua tai romantiikkaa niin siltikin, muistakaa pitää kavereihinne kontakti all time, eiks je?